Hur ett extraljus paket förbättrade mitt helljus

jan 30, 2022 Helljus

Jag anser mig inte vara någon expert på extraljus men en hel del erfarenhet har jag ändå samlat på mig denna månad. Jag kör en Jeep från 2015 och var inte så nöjd med ljuset (föga förvånande för en Jeep ägare kan man tycka). Halvljuset bytte jag tidigare ut till xenon medan helljuset i princip motsvarat mitt gamla halvljus. Jag kände mig tvingad att ta till drastiska metoder i brist på alternativ och monterade runda extraljus från IPF med värmelins. Att säga att jag är nöjd är en underdrift, skillnaden vad betydligt större än vad jag hade förväntat mig. Det enda jag ångrade när jag slog på extraljusen var att jag inte skaffade ett extraljus paket samtidigt som bilen köptes. Jag rekommenderar att man satsar på ett extraljus paket med kompletta tillbehör och i mitt fall föll valet på Ljusgiganten, en återförsäljare som jag handlat från många gånger tidigare med enbart positiva erfarenheter.

Att vi fortfarande kör runt i bilar med dåligt helljus är oförklarligt när tekniken finns i form av moderna led strålkastare som numera monteras på både fordon, vid vägar och på fastigheter. Led strålkastare har i princip fasat ut halogenlampanoch det finns inga starka argument för att inte fasa ut halogenet även för äldre bilmodeller. Att införa lagkrav så att alla äldre bilar tvingas använda led eller xenon vore inte så dumt faktiskt. Jag förstår att detta är en kostnadsfråga men trafiksäkerhet bör prioriteras före den ekonomiska biten.